Om Molinders Mysterium

Våra rum är utvecklade helt och hållet av oss fyra som driver Molinders Mysterium, från idé till färdig produkt. Vi har valt att göra rum som vi själva skulle vilja spela men vi försöker också ha olika slags teman på rummen.

Vi är såklart själva inbitna rymningsspelare och Molinders Mysterium startade egentligen redan i september 2015 då vi testade escape room för första gången – rummet Zombie Lab i Stockholm.

Det tog ytterligare ett år innan vi bokade nästa rum men redan efter det började vi spåna på att öppna ett escape room i Umeå. Till en början stannade våra tankar på att öppna eget på idéstadiet, men ju fler rum vi gjorde desto fler idéer fick vi så vi kunde inte riktigt släppa den tanken. Speciellt när det inte fanns något liknande i Umeå då.

Ett trettiotal rum senare, i ungefär åtta olika länder, så började vi ta tag i det på riktigt. Det visade sig vara lättare sagt än gjort att hitta en lämplig lokal, men tillslut så fick vi tag på ett passande ställe och då var det bara att köra igång!

I oktober 2018 stod vårt första rum Cover-up klart och tre månader senare öppnade Deadline.