Bo Lodmans testamente - ett stadsspel av Molinders Mysterium

Bo Lodmans testamente har stängt för säsongen men öppnar igen till våren 2021. Redan nu kan ni köpa kuvert och ge bort i present!

Mejla info@molinders.se så skickar vi en betallänk och när den är betald så postar vi kuvertet till er. Tänk på att beställa i god tid om ni ska ge bort ett kuvert. Vid beställning per post tillkommer 25 kronor.


Är ni redo för en mystisk vandring runt om i Umeå där ni knäcker koder och förhindrar att en hemlig medlemslista hamnar i felaktiga händer?

Ett kuvert och en mobiltelefon är det som behövs för att lösa mysteriet med Bo Lodmans testamente

Mysteriet med “Bo Lodmans testamente” är ett escape room utomhus som kombineras med en stadsvandring i delar av Umeå. Er uppgift är att besöka olika platser i stan och med hjälp av en gammal anteckningsbok ska ni lösa klurigheter längs vägen. Om ni vill så kan ni läsa mer om en del av de intressanta platserna ni passerar.

Ta chansen och se mer av Umeå samtidigt som ni löser ett mysterium som kittlar hjärncellerna! Allt ni behöver är en smartphone och kuvertet ni köper.


Fakta:

  • Tid: cirka 1-2 timmar
  • Sträcka: drygt 2 kilometer
  • Antal deltagare: 2-5 personer rekommenderas
  • Åldersgräns: För alla som orkar gå, men det är ingen aktivitet för barn utan vuxet sällskap
  • Tekniska krav: Ni behöver minst en smartphone med 4G
  • Pris: 300 kr per spel
  • Försäljning:

Personer löser mysteriet med Bo Lodmans testamente

Vanliga frågor om stadsspelet

Vi kan inte garantera tillgängligheten men vi bedömer att det ska vara möjligt, ibland är kanske inte kortaste sträckan möjlig mellan två platser så totalsträckan kan bli längre än de dryga 2 kilometer som vi uppmätt. Det finns en plats som vi vet behöver anpassas lite, kika då i menyn efter symbolerna rullstol och barnvagn som ger mer information. Pusslet går ändå att lösa.

Så länge ni har skaffat kuvertet som innehåller det ni behöver så är det inga öppettider eller liknande som ni behöver ta hänsyn till. Däremot kan det vara trevligt att välja en dag med hyfsat väder och nu på hösten rekommenderar vi att ni genomför spelet i dagsljus. Det går bra att köpa kuvertet i förväg och spela det flera dagar, eller till och med veckor, senare.

Nej, även om pusslen har viss koppling till Umeå så behöver ni ingen förkunskap utan det handlar mer om logiskt och kreativt tänkande. Ni har också en karta till er hjälp för att hitta platserna.

Det finns möjlighet att ta ledtrådar som hjälper er vidare. Ni kan också få lösningen om det behövs, så det finns ingen risk att ni fastnar helt på ett pussel utan att kunna ta er vidare i spelet.

Spelet är tillgängligt på svenska och engelska.

Vi har uppmätt att det går åt cirka 10-20 MB men det beror lite på hur många länkar som besöks till exempel. Det finns inga rörliga bilder eller ljud som ni behöver spela upp.

Ja, vi rekommenderar att ni aktiverar koden på fler än en telefon. I alla fall om ni är fler än två i gruppen. Då är det lättare för alla att hänga med i vad som händer. Men när en går framåt i spelet så gör alla det så kom ihåg att ni spelar som ett lag och var överens om svaren ni ska skriva in.

Om ni är fler är fem vuxna så är det en bra idé att köpa fler kuvert. Ett tips då är att starta med minst 15 minuters mellanrum så att grupperna kan lösa sina pussel mer ostört.

Från det att ni skriver in den medföljande koden har ni 12 timmar på er att genomföra hela spelet. Så aktivera inte koden förrän ni ska börja spela så slipper ni hamna i tidsnöd.

Ja, eftersom ni har 12 timmar på er att spela så finns det gott om tid att läsa mer om sevärdheterna som ni passerar, ta en fikapaus, glasspaus eller bara pausa och njuta en stund av älvsutsikten till exempel.

Nej, det är inte en tävling och vi har inga rekordtider eftersom tanken är att alla gör det i sin egen takt.

Just nu är det uppehåll för vintern men så fort snön börjar försvinna räknar vi med att det ska gå att spela igen, kanske under april månad.