Kuvert med innehåll och en mobiltelefon

Är ni redo för en mystisk vandring runt om i Umeå där uppdraget är att knäcka koder och och lösa olika fall där allt hänger på er för ett lyckligt slut?

Söker ni efter en utomhusaktivitet att göra i sommar? Molinders stadsspel är som escape room utomhus i kombination med en stadsvandring i delar av Umeå. Er uppgift är att besöka olika platser i stan och med hjälp av ett fysiskt material ska ni lösa klurigheter längs vägen. Om ni vill så kan ni läsa mer om en del av de intressanta platserna ni passerar.

Ta chansen och se mer av Umeå samtidigt som ni löser ett mysterium som kittlar hjärncellerna! Allt ni behöver är en smartphone och kuvertet ni köper.


Kidnappad

Länge har ni i polisen haft en misstänkt för de spektakulära rånen mot den grekiska antikutställningen i Umeå för tre år sedan. Men trots idogt arbete har fallet förblivit ouppklarat.

Men så en dag får ni ett sms från er chef som blivit kidnappad av den huvudmisstänkta! Chefen behöver nu er hjälp för att ta sig ut.

Kan ni ta hjälp av den gamla utredningen för att hjälpa chefen att fly?


Bo Lodmans testamente - ett stadsspel av Molinders Mysterium

Bo Lodman, grundaren av en hemlig vampyrsekt ni är med i, har precis avlidit. I sitt kassaskåp har han en lista över alla medlemmar, information ni inte vill ska spridas.

Ni vet också att en grävande journalisten är ute efter listan men saknar ert hemliga vapen: Lodmans privata anteckningsbok och karta.

Era kompanjoner är redo att ta sig in i Lodmans hus, ni ska ta er till första punkten på kartan. Kan ni knäcka koderna?


Fakta:

  • Tid: cirka 1-3 timmar
  • Sträcka: drygt 2 kilometer
  • Antal deltagare: 2-5 personer rekommenderas
  • Åldersgräns: Se vanliga frågor nedan
  • Tekniska krav: Ni behöver minst en smartphone med 4G
  • Pris: 400 kr/kuvert
  • Försäljning: Elite Hotel Mimer – från 28 april

Personer löser mysteriet med Bo Lodmans testamente

Vanliga frågor om stadsspelet

Vi kan inte garantera tillgängligheten men vi bedömer att det ska gå bra. Ibland är kanske inte kortaste sträckan möjlig mellan två platser så totalsträckan kan bli längre än de dryga 2 kilometer som vi uppmätt. Det finns en plats som vi vet behöver anpassas lite, kika då i menyn efter symbolerna rullstol och barnvagn som ger mer information. Pusslet går ändå att lösa.

Så länge ni har skaffat kuvertet som innehåller det ni behöver så är det inga öppettider eller liknande som ni behöver ta hänsyn till. Däremot kan det vara trevligt att välja en dag med hyfsat väder och vi rekommenderar att ni genomför spelet i dagsljus. Det går bra att köpa kuvertet i förväg och spela det flera dagar, eller till och med veckor, senare.

Nej, även om pusslen har viss koppling till Umeå så behöver ni ingen förkunskap utan det handlar mer om logiskt och kreativt tänkande. Ni har också en karta till er hjälp för att hitta platserna.

Det finns möjlighet att ta ledtrådar som hjälper er vidare. Ni kan också få lösningen om det behövs, så det finns ingen risk att ni fastnar helt på ett pussel utan att kunna ta er vidare i spelet.

Spelet är tillgängligt på svenska och engelska. Observera att ni köper olika kuvert beroende på språk.

Vi har uppmätt att det går åt cirka 10-20 MB men det beror lite på hur många länkar som besöks till exempel. Det finns inga rörliga bilder eller ljud som ni behöver spela upp.

Ja, vi rekommenderar att ni aktiverar koden på fler än en telefon. I alla fall om ni är fler än två i gruppen. Då är det lättare för alla att hänga med i vad som händer. När en går framåt i spelet så gör alla det så kom ihåg att ni spelar som ett lag och var överens om svaren ni ska skriva in.

Om ni är fler är fem vuxna så är det en bra idé att köpa fler kuvert. Ett tips då är att starta med minst 15 minuters mellanrum så att grupperna kan lösa sina pussel mer ostört.

Från det att ni skriver in den medföljande koden har ni 12 timmar på er att genomföra hela spelet. Så aktivera inte koden förrän ni ska börja spela så slipper ni hamna i tidsnöd.

Ja, eftersom ni har 12 timmar på er att spela så finns det gott om tid att läsa mer om sevärdheterna som ni passerar, ta en fikapaus, glasspaus eller bara stanna och njuta en stund av älvsutsikten till exempel.

Nej, det är inte en tävling och vi har inga rekordtider eftersom tanken är att alla gör det i sin egen takt.

Ja, det är exakt samma spel även i år. Vi har två olika: Bo Lodmans testamente släpptes 2020 och Kidnappad släpptes 2021.

Nej, spelen är helt fristående och kan spelas i valfri ordning.

28 april startar försäljningen igen.