Vad är escape room?

Escape room kallas också quest room, escape game eller kort och gott rymningsspel på svenska. Det går ut på att ni söker efter ledtrådar och användbara saker, använder era små grå för att lösa mysterier och pussel och såklart samarbeta och kommunicera inom ert lag. Ni har en timme på er att lösa rummets uppgift, ibland handlar det om att ta sig ut inom en timme men uppgiften kan också vara att desarmera en bomb på samma tid. Det finns rum med alla möjliga olika teman men upplägget är oftast detsamma. Det är som ett dataspel, men på riktigt! Eller som att du själv spelar huvudrollen i en spännande film. Vill du veta mer? Läs om Escape room på engelska wikipedia.

Hur lång tid tar ett spel?

Själva spelet tar max 60 minuter men vi vill att ni är på plats 10 minuter innan för genomgång av reglerna.

Vad kostar det?

Vi har fast pris per spel – 1500 kr. Ni kan vara 3-6 personer per spel.

Betalningen sker direkt vid bokningen via Payson.

Vad gäller om vi vill avboka?

Vid avbokning mer än 24 timmar innan er bokade tid kan tiden avbokas så att ni får pengarna tillbaka.
Om ni inte avbokar och inte dyker upp till er bokade tid får ni inga pengar tillbaka.

Avbokning sker via vårt bokningssystem eller e-post till info@molinders.se

Vi skickar alltid ut en bekräftelse på er avbokning, får ni inte en sådan så har avbokningen antagligen inte gått igenom så vi rekommenderar att ni hör av er till oss så fort som möjligt för att slippa avbokningsavgiften.

Blir vi inlåsta på riktigt?

Nej, dörren är stängd men inte låst. Det går bra att lämna rummet för till exempel toalettbesök men vi pausar inte spelet om någon går ut.

Är det otäckt?

Det är väldigt individuellt om det upplevs som otäckt, en del kan tycka att stämningen i Madame Magnolia är lite läskig medan andra uppskattar den. Vi kan i alla fall garantera att inga människor/skådespelare finns i rummen för att skrämma er.

Behöver vi speciella kunskaper för att klara det här?

Nej, inga särskilda kunskaper behövs. Logiskt tänkande, nyfikenhet och samarbete tar er långt.

Vad händer om vi kör fast?

Tveka inte att be om ledtrådar om ni kör fast, spelledaren finns till för att hjälpa er att lösa rummet.

Vad menar ni med pussel?

Vi använder ”pussel” som ett samlingsord som att sammanfoga olika delar för att få ut en kod. Det kan vara ett chiffer, se samband, använda fysiska objekt på olika sätt. Kort sagt en massa olika slags klurigheter!

Finns det regler att tänka på i rummet?

Det finns några enkla regler:
1. Ta inte sönder saker, allt som sitter fast SKA sitta fast. Använd sunt förnuft och rör till exempel inte eluttag.
2. Ni får inte använda något ni tar med er in i rummet, exempelvis mobiltelefoner eller verktyg. Vi har låsbara skåp i lobbyn där ni kan förvara ytterkläder, väskor m.m.
3. Ni behöver inte klättra på något. Vi har inte gömt något högt uppe i taket eller under mattorna.

Går det att spela på engelska?

Ja, välj engelska som språk vid bokningen så förbereder vi rummet för spel på engelska.

Kan alla spela?

Vi har en åldersgräns på 16 år utan vuxet sällskap, annars rekommenderar vi aktiviteten för 12 år och uppåt med minst en vuxen i sällskapet. Det är inte lämpligt att ha med små barn.

Tänk på att vår lokal finns en trappa ner och det finns tyvärr ingen hiss.

Är det fysiskt krävande?

Inte på samma sätt som bowling eller paintball men det kan bli stressigt ibland eftersom ni har en begränsad tid på er att lösa rummet.

Hur många spelare kan vi vara?

I våra rum kan ni vara 3-6 spelare. Det är möjligt att vara 2 spelare men vi rekommenderar i så fall att ni har någon tidigare erfarenhet av escape room eftersom det kan bli rätt klurigt och svårt att hinna.

Kan vi vara fler personer än 6?

Nej, max 6 personer per rum gäller. Är ni fler så kan ni boka två rum samtidigt, Madame Magnolia kan bokas samtidigt som Cover-up eller Experiment M.

Om alla vill spela samma rum så bokar ni två efterföljande tider och delar upp er i två grupper. Det finns ingen möjlighet för gruppen som inte spelar att vänta hos oss.

Behöver vi betala direkt vid bokningen?

Ja, ni betalar via Payson vid bokningen. Vi har ingen möjlighet till betalning på plats. Du behöver inte skapa ett Payson-konto för att betala.

När har ni öppet?

Vi har enbart öppet enligt bokning. Se vår bokningssida för lediga tider.

Måste vi boka i förväg?

Ja, ni bokar via vårt bokningssystem. Senast 3 timmar i förväg.

Kan jag köpa presentkort hos er?

Nej tyvärr säljer vi inte presentkort. Men sommartid kan vi tipsa om att ge bort ett av våra stadsspel i present.

Går det att ställa sig i kö på en tid som redan är bokad?

Nej, tyvärr inte. Om en tid avbokas så släpps den direkt för bokning i vårt bokningssystem så det går inte att stå i kö. Däremot kan ni kontakta oss om ni är flexibla och vill ha en tid samma dag. Då kan vi höra av oss om vi skulle få en sen avbokning.

Hur hittar vi till er?

Vi finns en kort promenad från Rådhustorget, adress Storgatan 50. Ingången är från innergården på baksidan av huset. Vasaplan är närmaste hållplats om ni kommer med lokalbuss. Större parkeringar i närheten är Skeppsbron och parkeringshusen Parketten och Nanna. Utanför finns ett fåtal parkeringsplatser, men just nu (november 2023 – maj 2024) färre än vanligt på grund av vägarbete på Storgatan/Vasagatan.

Hitta till Molinders Mysterium

Säljer ni mat och dryck på plats?

Nej, men det finns gott om restauranger i närheten om ni vill äta före eller efter spelet.

Är det okej att dricka alkohol hos er?

Nej, det är inte tillåtet att dricka alkohol hos oss. Vill ni spela i anslutning till en fest eller after work så rekommenderar vi att ni spelar i början av kvällen. Pigga och fräscha hjärnor är den bästa förutsättningen för att klara utmaningen. Vi förbehåller oss rätten av avbryta ett spel om vi anser att någon i sällskapet för överförfriskad.

Undrar ni över något annat? Mejla oss på info@molinders.se