VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Vad är Escape room?

Escape room kallas också quest room, escape game eller kort och gott rymningsspel på svenska. Det går ut på att ni ska söka efter ledtrådar och användbara saker, använda era små grå för att lösa mysterier och pussel och såklart samarbeta och kommunicera inom ert lag. Ni har en timme på er att lösa rummets uppgift, ibland handlar det om att ta sig ut inom en timme men uppgiften kan också vara att desarmera en bomb på samma tid. Det finns rum med alla möjliga olika teman men upplägget är oftast detsamma. Det är som ett dataspel, men på riktigt! Eller som att du själv spelar huvudrollen i en spännande film. Vill du veta mer? Läs om Escape room på engelska wikipedia.

Hur lång tid tar ett spel?

Själva spelet tar max 60 minuter men vi vill att ni är på plats 10 minuter innan för genomgång av reglerna.

Vad kostar det?

250 kr per person. Minst 750 kr per spel.

Blir vi inlåsta på riktigt?

Nej, dörren är stängd men inte låst så det går bra att lämna rummet för ex. toalettbesök. Vi pausar dock inte spelet utan det fortsätter även om någon tillfälligt går ut.

Behöver vi speciella kunskaper för att klara det här?

Nej, inga särskilda kunskaper behövs. Logiskt tänkande, nyfikenhet, samarbete och kommunikation tar er långt.

Vad händer om vi kör fast?

Tveka inte att be om ledtrådar om ni kör fast, spelledaren finns till för att guida er till att lösa rummet.

Finns det regler att tänka på i rummet?

Det finns några enkla regler:
1. Ta inte sönder saker, sitter något fast så är det meningen att det ska sitta fast. En del saker är märkta med tejp eller Molinders logotyp och ska inte röras, till exempel eluttag.
2. Ni får inte ta med något in i rummet och använda det i spelet, exempelvis verktyg eller mobiltelefon. Vi har låsbara skåp i lobbyn där ni kan låsa in värdesaker och mindre väskor.
3. Ni behöver inte klättra på något. Vi har inte gömt något i taket eller under mattor.

När ni säger pussel, menar ni att vi blir instängda och ska lösa ett 1000-bitars pussel på tid?

Vi använder ordet pussel som samlingsord men det handlar nästan aldrig om ett pussel i det svenska ordets bemärkelse utan det kan vara koder, chiffer, att se samband, använda fysiska objekt på olika sätt osv. En massa olika typer av klurigheter helt enkelt!

Vilka språk går det att välja mellan?

Svenska och engelska. Du väljer språk när du gör din bokning.

Kan alla spela?

Vi har en åldersgräns på 16 år utan vuxet sällskap, annars rekommenderar vi aktiviteten för 12 år och uppåt med minst en vuxen i sällskapet. Priset är detsamma oavsett ålder.

Tänk på att vår lokal finns en trappa ner och det finns tyvärr ingen hiss.

Är det fysiskt krävande?

Inte på samma sätt som bowling eller paintball men vi rekommenderar bekväma kläder och framförallt skor. Det finns begränsade möjligheter att sitta ner under spelets gång.

Hur många spelare kan man vara?

Våra rum passar för 3-6 spelare, men det optimala antalet deltagare är 4 stycken. Det är möjligt att vara 2 spelare men vi rekommenderar i så fall att ni har någon tidigare erfarenhet av escape room.

Får man vara fler spelare än 6?

För att alla ska känna sig delaktiga så rekommenderar vi att ni är max 6 personer per rum. För tillfället kan vi inte ta emot fler än ett lag åt gången, det gäller även nu när vi öppnat vårt andra rum. Det går inte att boka båda rummen vid samma tidpunkt.

Hur gör vi om vi är fler än 6 st som vill spela tillsammans?

Ni kan boka två efterföljande tider och dela upp er i två grupper. Det finns ingen möjlighet för den gruppen som inte spelar att vänta hos oss.

Behöver man betala vid bokning?

Nej, ni betalar på plats. Vi accepterar enbart kortbetalning.

Säljer ni presentkort?

Vi säljer tyvärr inte presentkort i dagsläget men meddelar här på hemsidan så fort vi börjar erbjuda det.

När har ni öppet?

Vi har enbart öppet enligt bokning.

Måste jag boka i förväg?

Ja, ni bokar via vårt bokningssystem. Senast 4 timmar i förväg. Om ni vill boka närmare inpå så kan ni skicka oss ett mejl för att se om det finns en ledig tid.

Vi hittar ingen tid i bokningssystemet som passar, kan vi önska en annan tid?

Ni kan alltid mejla och fråga om någon specifik tid så försöker vi lösa det om vi har möjlighet, främst på kvällar och helger.

Går det att ställa sig i kö på tider om det är fullbokat?

Nej, tyvärr inte. Om en tid avbokas så släpps den direkt för bokning i vårt bokningssystem så det går inte att stå i kö. Däremot kan ni kontakta oss om ni är flexibla och vill ha en tid samma dag. Då kan vi höra av oss om vi skulle få en sen avbokning.

Vad gäller vid avbokning?
Vid avbokning mer än 24 timmar innan kan tiden avbokas kostnadsfritt.
Vid avbokning mindre än 24 timmar innan debiteras ni 50 % av kostnaden.
Om ni inte avbokar och inte dyker upp till er bokade tid debiteras ni hela kostnaden för spelet.
Hur hittar vi till er?

Vi finns en kort promenad från Rådhustorget, adress Storgatan 50. Ingången är från innergården på baksidan av huset. Vasaplan är närmaste hållplats om ni kommer med lokalbuss. Kommer ni med bil finns det några parkeringsplatser precis utanför. Större parkeringar i närheten är Åhlénstaket, Skeppsbron och parkeringshuset Parketten.

Hitta till Molinders Mysterium

Säljer ni mat och dryck på plats?

Nej, men det finns gott om restauranger i närheten om ni vill äta före eller efter spelet.

Är det okej att dricka alkohol hos er?

Nej, det är inte tillåtet att dricka alkohol hos oss. Vill ni spela i anslutning till en fest så rekommenderar vi att ni kör spelet i början av kvällen så att ni har pigga och fräscha hjärnor – den bästa förutsättningen för att klara utmaningen. Vi förbehåller oss rätten att avbryta ett spel om vi anser att någon i sällskapet är för överförfriskad.

Har ni någon fråga som inte besvarades ovan? Mejla oss på info@molinders.se